Innholdsmarkedsføring: hva er det?

En hånd med et speilreflekskamera

Innholdsmarkedsføring, eller «content marketing», blir stadig mer populært som markedsføringsstrategi, og det med god grunn.

Innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring er en markedsføringsstrategi som handler om å gi verdi til en definert målgruppe, uten å oppfordre til salg direkte. Gjennom å produsere og dele relevant innhold kan man skape verdi og engasjement, som senere resulterer i salg og bestillinger.

Denne markedsføringsstrategien er en motsetning til den tradisjonelle markedsføringen og reklame som ofte fokuserer på salg, og som av flere kan oppfattes som forstyrrende. Ved bruk av innholdsmarkedsføring kan målgruppen selv velge å oppsøke innholdet fordi det gir dem verdi.

Fordeler med innholdsmarkedsføring

1. Langsiktige relasjoner

Innholdsmarkedsføring har flere fordeler. Ved å skape og dele relevant og verdifullt innhold uten å fokusere direkte på salg, kan man bygge langsiktige relasjoner til både eksisterende og potensielle kunder. Innholdet kan for eksempel være lærerikt, problemløsende eller underholdende. Fordelen kommer når målgruppen trenger dine produkter eller tjenester, og vender seg til deg.

2. Engasjement og rekkevidde

Målet bør være å skape innhold som målgruppen oppfatter som relevant og interessant, og som dermed resulterer i engasjement fra målgruppen selv. Engasjement rundt innholdet vil føre til at det sprer seg til en større gruppe, samtidig som at en «lik og del»-atferd vil kunne gi større troverdighet ovenfor bedriften.

3. Ekspertise

Ved å skape og publisere relevant innhold som gir kunnskap og lærer målgruppen noe, vil man kunne posisjonere seg som en ekspert på sitt område. Dette vil øke sannsynligheten for at målgruppen velger akkurat din bedrift når behovet for lignende produkter eller tjenester melder seg.

4. Organisk trafikk med innholdsmarkedsføring

Organisk trafikk er ubetalt trafikk til nettsider og kanaler. Innholdsmarkedsføring, særlig gjennom tekstinnhold i kombinasjon med søkemotoroptimalisering (SEO), kan føre til at du får en jevn strøm av organisk trafikk.

ulike kanaler og typer innhold

Innholdsmarkedsføring kommer i mange varianter. Det viktigste er at man velger innhold som gir verdi og er relevant for målgruppen man ønsker å nå. Det samme gjelder i valget av kanaler, enten man velger å bruke egne nettsider eller sosiale medier som Instagram, Facebook, TikTok og YouTube.

Ulike typer innhold:

  • Bilder
  • Video
  • Artikler
  • Blogginnlegg
  • Podcast

Trenger du hjelp med innholdsmarkedsføring?

Vi kan hjelpe med både planlegging, innholdsproduksjon og publisering 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *