7 tips: Slik lykkes din bedrift på Instagram

Sosiale medier og innholdsmarkedsføring er for mange bedrifter et viktig verktøy for å nå potensielle kunder og bygge merkevare.

Instagram har blitt en populær plattform hvor bedrifter kan markedsføre sine produkter og tjenester, samhandle med publikum og øke sin digitale tilstedeværelse. Men med over 1 milliard aktive brukere er konkurransen om oppmerksomhet på Instagram stor. Bare i Norge har over 2,6 millioner personer en Instagram-profil.

Her er noen tips for hvordan du kan lykkes som bedrift på Instagram og skille deg fra mengden.

1. Definer din tone og estetikk

Det første steget for å lykkes på Instagram er å definere bedriftens stemme, også kalt «tone of voice», og estetikk. Stemmen skal gjenspeile merkevarens personlighet og verdier, mens estetikken bør stemme overens med bedriftens visuelle identitet.

Dette vil hjelpe deg med å skape en sammenhengende og konsekvent tilstedeværelse på Instagram som publikum kan gjenkjenne og knytte seg til.

Ønsker du å kontakte oss?

2. Bruk grafikk av høy kvalitet

Instagram er en visuell plattform, og grafikk av høy kvalitet er avgjørende for å fange publikums oppmerksomhet. Det er lurt å investere i profesjonelt bilde- og videoinnhold eller grafisk design for å lage visuelt tiltalende innhold som skiller seg ut. 

3. Lag en strategi og innholdsplan

En innholdsplan gjør at du enklere når ut til publikum med effektivt og engasjerende innhold. Gjennom innholdsplanen bestemmer du blant annet hvilket innhold som skal publiseres, til hvilket tidspunkt og hvem som har ansvaret for å lage det. Det viktigste er at innholdet treffer bedriftens målgruppe.

4. Post regelmessig

Å publisere regelmessig er nøkkelen til å opprettholde et engasjert publikum. Lag en innholds- og publiseringsplan hvor du kartlegger hvilket innhold du skal publisere, til hvilke tidspunkt og hvem som har ansvaret for å lage det. Regelmessig publisering viser publikum at du er aktiv og engasjert, samtidig som det øker din synlighet.

5. Bruk hashtags strategisk

Hashtags er et også et verktøy for å øke rekkevidden til innleggene dine, og komme i kontakt med nye målgrupper. Bruk relevante hashtags i postene dine for å øke synlighet og rekkevidde. Du kan også lage dine egne merkede hashtags for å oppmuntre til brukergenerert innhold og bygge fellesskap.

6. Samhandle med publikum

Å samhandle med publikum er avgjørende for å bygge gode relasjoner. Svar på kommentarer og direktemeldinger så raskt som mulig, lik og kommenter publikummet sine poster. Giveaways og konkurranser kan også brukes for å oppmuntre til økt engasjement. Dette viser ikke bare publikum at du bryr deg om dem, men det kan også øke synlighet og rekkevidde.

7. Bruk Instagram Innsikt

En god strategi og godt innhold er lite verdt dersom man ikke vet om det fungerer. Bruk Instagram Innsikt for å analysere resultatet av arbeidet med Instagram, og juster strategien din etter behov. Instagram Innsikt gir verdifulle data om publikummets demografi, engasjementsrater, rekkevidde og innholdsresultater. Bruk denne informasjonen til å optimalisere innholdsstrategien din og nå målene dine.

Konklusjon

For å lykkes som bedrift på Instagram kreves en kombinasjon av strategi, kreativitet og engasjement. Ved å definere bedriftens «tone of voice» og estetikk, bruke grafikk av høy kvalitet, , etablere en strategi og innholdsplan, publisere regelmessig, bruke hashtags strategisk, engasjere seg med publikum og analysere resultater, kan du bygge en sterk tilstedeværelse på Instagram som hjelper deg å nå dine mål.